یک کارشناس انرژی در خصوص افزایش تعرفه ی مشترکین پرمصرف گاز بیان کرد: کشور ما با مسئله ی کمبود گاز مواجه است، اشتباهات و سیاست های نادرستی که در گذشته اتخاذ شده، می تواند منشا ناترازی های موجود باشد. در حال حاضر حدود هفتاد الی هشتاد درصد مصرف ها وابسته به گاز است، در صورت وجود تنوع در سبد سوخت قطعا حجم این وابستگی کاهش می یافت. در بخش های صنعت، کشاورزی، مصارف خانگی و ... وابستگی به گاز کاملا مشهود است.
محمد علی خطیبی در ادامه افزود: افزایش تعرفه ی مشترکین پرمصرف یک سیاست مثبت تلقی می شود و می تواند از مصرف بی رویه ی گاز جلوگیری کند، نکته ی قابل توجه این است که باید دقت کرد تا به خوش مصرفان و افرادی که طبق الگوی بهینه ی تعریف شده مصرف گاز دارند هیچ فشار و افزایش قیمتی اعمال نشود.
وی عنوان کرد: افراد پرمصرف قطعا باید هزینه ی واقعی مصرف خود را بپردازند، مشترکینی که مصرف معمولی و طبق الگو دارند نباید در این زمینه اذیت شوند. طبق آمار یک مشترک پرمصرف به انداره ی شش مشترک خوش مصرف، مصرف گاز دارد. لازم است شرکت ملی گاز هزینه ی واقعی را از مشترکینی که مصرف بی رویه دارند و به عنوان مثال از گاز خانگی برای گرم کردن ویلاهای خالی، استخرها، گلخانه ها و باغ منازلشان استفاده می کنند، دریافت کند.
خطیبی گفت: نکته ی حائز اهمیت در شناسایی مشترکین پرمصرف دقت در تعیین شاخص هاست، در صورتی که شاخص ها خوب تعریف نشوند ممکن است حتی خوش مصرفان نیز درگیر افزایش تعرفه شوند در نتیجه باید در انتخاب شاخص بسیار دقت کرد تا اشتباهی در این زمینه رخ ندهد.
وی متذکر شد: افزایش تعرفه ی مشترکین پرمصرف نه تنها در بحث گاز بلکه باید در زمینه های دیگر مانند برق، گازوئیل، بنزین و ... اجرا شود. این سیاست که افراد پرمصرف باید بهای مصرفشان را بپردازند یک سیاست درست تلقی می شود اما باز هم تاکید می کنم که در تعیین پرمصرف ها نباید خطایی صورت گیرد که افراد با مصرف معمولی و خوش مصرف درگیر افزایش تعرفه شوند.
این کارشناس افزود: موضوع دیگری که در هدر رفت گاز نقش بسزایی دارد بحث استاندارد نبودن وسایل های گرمایشی مصرفی در خانه هاست به عنوان مثال بسیاری از بخاری های موجود با صرف مقدار زیادی گاز فضای خانه را گرم می کند. لازم است در صنعت و تولید وسایل گرمایشی بازنگری صورت گیرد تا صنایع مجبور به ساخت بخاری های جدید با راندمان بالا شوند. برای رسیدن به بهینه سازی مصرف گاز نیاز به یک حرکت همه جانبه است.
خطیبی افزود: در بحث مسکن نیز به دلیل عدم استاندارد سازی در بسیاری از ساختمان حدود بیست الی سی درصد هدررفت انرژی وجود دارد، لازم است وزارت مسکن و شهرداری ها در اصلاح این روند اقداماتی انجام دهند.
نظر شما